Pakara dag erg geslaagd!

Gisteren vond de jaarlijkse Pakara-dag plaats in Lutten. Pakara is een vereniging voor liefhebbers van papegaaien die jaarlijks een samenkomst organiseerd. Deze Pakara-dag werd gehouden in het vogelpark De Lorkeershoeve, waar de bezoekers ook rond mochten kijken bij de vele vogels die daar aanwezig zijn. De bezoekers werden door lezingen onder andere meegenomen in een reis naar verschillende Zuid-Amerikaanse landen waar de daar aanwezige papegaaien gefilmd werden. Deze films werden op humoristische wijze begeleid door de maker hiervan, dhr. Goorman. Ook werd er gesproken over enkele papegaaiensoorten in het wild, resultaten van onderzoek over verenplukken in grijze roodstaarten en over het welzijn van papegaaien.

Zelf mocht ik ook een presentatie geven. Ik heb mijn presentatie vanzelfsprekend gedaan over kaketoes. Naderhand kwamen er enkele mensen naar mij toe die erg blij waren met mijn presentatie en ik heb zelfs de foto’s mogen bewonderen van de vogels van een Pakara-lid. Ik vond het super interessant om te zien hoe enthousiast iedereen bezig is met het houden of kweken van papegaaien!