Aanschaflocatie

Waar ga je je kaketoe kopen? Er zijn drie dingen waar je op moet letten als je een kaketoe ergens wilt kopen:

  • Is de kaketoe die je wilt kopen gezond?
  • Worden de andere vogels goed verzorgd?
  • Krijg je eerlijke hulp en service tijdens en na de koop?

Is de kaketoe die je wilt kopen gezond?

Natuurlijk wil je een gezonde kaketoe kopen. Een gezonde kaketoe is levendig, heeft heldere, open ogen, ademt niet door de open snavel, ademt zonder geluid, heeft geen vocht bij of in de neus, zit niet contant met de veren bol en mist geen veren of teentjes.

Als een andere vogel in de buurt van jouw beoogde kaketoe wel deze symptomen vertoont, kan jouw kaketoe daar ook ziek van zijn of worden.
Kaketoes kunnen getest worden op veel voorkomende ziektes bij papegaaien. Dit zijn PBFD, Polyoma en Chlamydia. Het is sterk aan te raden de kaketoe hierop te laten testen voordat je hem koopt.

De tekst gaat door onder deze advertentie

In dit artikel van Radar van januari 2019 kan je meer lezen over het aanschaffen van zieke vogels, in dit geval bij Dennis Papegaaien.

Worden de andere vogels goed verzorgd?

Zelfs al ziet jouw vogel er gezond uit, als de andere vogels van de fokker er niet goed bij zitten, is er een kans dat jouw beoogde kaketoe ook niet goed verzorgt is geweest. Als je dieren koopt van een fokker die zijn dieren niet netjes verzorgt, hou je dit gedrag in stand en ben je dus mede verantwoordelijk voor de slechte verzorging van de dieren.

Krijg je eerlijke hulp en service tijdens en na de koop?

Het is fijn om na de aankoop van de kaketoe nog terug te kunnen vallen op hulp van de verkoper. Al is het maar dat je hem kan bellen om advies. Vooral het opvoeden van een baby kaketoe kan erg moeilijk en stressvol zijn, de hulp van een ervaren kaketoe houder is daarom nodig.
Ook is het goed om een betrouwbare verkoper te kiezen, vanwege de wet koop- en garantie. Bij het kopen van een kaketoe heb je namelijk bij wet een garantie van een half jaar. Ook al is dit verplicht bij de wet, toch is het soms erg moeilijk je recht te halen als de verkoper niet mee werkt. Iemand die je vertrouwd zal voor veel minder problemen zorgen. Je kan meer lezen over deze wet op onze pagina hier en op deze overheidswebsite.

Witkuif kaketoe / Cacatua alba


Lees verder over dit onderwerp

Volgende pagina: Benodigdhedenlijst
Vorige pagina: Aandachtspunten