Natuurlijke habitat

Voor elk soort kaketoe is er ook een specifiek habitat. Geen soort is gelijk. Toch zijn er veel overeenkomsten tussen de habitat van de verschillende soorten. Daarom vind je hier een algemene beschrijving van de leefomgeving van kaketoes in het wild.

Wilde naaktoog kaketoes in Australië

De kaketoe soorten in Indonesië leven meestal in tropische of subtropische bossen of aan de randen van deze bossen. De soorten uit Australië zijn het grootste deel van de tijd te zien op open velden. Deze soorten keren ook terug naar bomen in om in slapen en te nestelen.

Wilde geelkuif kaketoes in vlucht

Alle soorten kaketoes nestelen in boomholtes. Ze maken deze holtes niet zelf, maar zoeken bestaande holen. Eventueel wordt de opening wel bewerkt om het nest geschikter te maken. Hoewel kaketoes altijd in groepen leven, zijn de nesten vaak verspreid over een groot gebied.

De tekst gaat door onder deze advertentie

Voedsel wordt zowel op de grond verzameld als in de bomen. Noten en zaden zijn voornamelijk op de grond te vinden, terwijl fruit, bladeren en sommige insecten uit de bomen worden gehaald. De Australische soorten zijn vooral afhankelijk van de soorten voedsel die op de grond te vinden zijn.


Lees verder over dit onderwerp

Volgende pagina: Natuurlijk gedrag
Vorige pagina: Geslachtsonderscheid