Leefklimaat

De omgeving waarin een kaketoe verblijft moet aan bepaalde eisen voldoen. De omgeving mag niet erg stoffig zijn, niet tochten en de temperatuur mag niet te hoog of te laag worden.

Lage temperaturen en kaketoes

Kaketoes zijn goed bestand tegen koude temperaturen. In principe kunnen de meeste soorten kaketoes de hele winter in een volière verblijven, zolang zij maar toegang hebben tot een warm en tochtvrij hok.

Warmte en kaketoes

Een kaketoe kan goed tegen de warmte, het soort komt immers uit een warm land. Toch kan een kaketoe het ook te warm krijgen, dit is te zien aan het wijd houden van de vleugels en het ademen/hijgen door hun open snavel. Zorg daarom dat een kaketoe altijd in de schaduw kan gaan zitten.
Een kaketoe in een auto die in de zon staat laten zitten kan heel snel zorgen voor de dood van de kaketoe. De temperatuur in zo’n auto kan oplopen tot 50°C!

De tekst gaat door onder deze advertentie

Tocht en wind

Kaketoes kunnen absoluut niet tegen tocht. De kooi of volière moet dus altijd op een plek staan zonder tocht of wind. Als de volière niet volledig tochtvrij kan zijn, dient er altijd een tochtvrij schuilhok te zijn voor de kaketoes. Een kaketoe die in de tocht leeft kan snel luchtwegproblemen of -infecties oplopen.

Witkuif kaketoe (Cacatua alba)


Lees verder over dit onderwerp

Volgende pagina:
Vorige pagina: Schoonmaken