Molukken kaketoe

De Molukken kaketoe (Cacatua moluccensis ) is een heel groot soort kaketoe. De kleuren van de veren zijn wit met een roze gloed, de veren van de kuif zijn fel oranje. In rust is deze felle kleur niet te zien, maar als de kuif omhoog gaat wel. De kuif heeft een vrij ronde vorm. De veren onder de vleugels zijn geel. De snavel is zwart en de poten zijn grijs.

De molukken kaketoe is een favoriet soort kaketoe omdat hij er zo mooi uit ziet, maar als huisdier geeft hij vaak problemen. Ze hebben veel ruimte en afleiding nodig, anders zullen ze niet gelukkig zijn en de eigenaar daarbij ook het leven zuur maken.

Volwassen molukken kaketoe
Nederlandse naam Molukken kaketoe
Engelse naam
Salmon-crested cockatoo
Latijnse naam Cacatua moluccensis
Kleur veren
Wit met een roze gloed
Kleur kuif
Diep oranje
Grootte 50 cm
Geslachtsonderscheid Man zwarte iris, vrouw bruine
Snel tam
Ja en is intelligent
Kooi in huis of volière Liefst grote volière
Gangbare prijs
Duur
.

Herkomst van Molukken kaketoes

De Molukken kaketoe komt van oorsprong voor in Oost Indonesië. Ze leven voornamelijk in bosrijke gebieden.

De tekst gaat door onder deze advertentie

Molukken kaketoe als huisdier

Molukken kaketoes zijn erg populair in vogelshows en als huisdier omdat ze groot en intelligent zijn. Ze zullen snel trucjes leren en willen ook graag iets nieuws leren. Ze kunnen ook heel erg tam en knuffelig worden. Dit soort kaketoe wordt echter gezien als het moeilijkste soort om te houden. Dit komt doordat dit soort veel ruimte, veel aandacht en veel afleiding nodig heeft. Als hier niet aan voldaan wordt, wordt de vogel vaak agressief of krijgt gedragsstoornissen zoals veren plukken. Dit soort is ook extreem lawaaierig, ze schreeuwen harder en vaker dan de andere soorten kaketoe. Net als andere kaketoes houden Molukken kaketoes erg van dingen kapot maken, maar vanwege de grootte en kracht van dit soort is de schade groter.


Lees verder over dit onderwerp

Volgende pagina: Inca kaketoe
Vorige pagina: Witkuif kaketoe