Samen spelen

Een kaketoe heeft veel aandacht nodig. Als hij geen soortgenoten heeft om mee om te gaan, moet hij die aandacht van jou krijgen. Een manier om hem dat te geven is door met hem te spelen.

Deze kaketoe is met een bekertje aan het spelen.

Spelen met een kaketoe

Een kaketoe speelt heel anders dan een hond of een kind.  Soms is het een beetje onduidelijk wat een kaketoe nou leuk vindt om samen met jou te doen. Waar het meestal op neer komt is dat een kaketoe het geweldig vind om contact met je te hebben. Aandacht. Wat je dus kan doen is gewoon samen met hem lawaai maken, hem prijzen om hoe leuk hij een dansje doet of hoe goed hij rond de tafel rent. Sommige kaketoes vinden het leuk om met een bal of ander object te gooien. De rollen zijn echter precies andersom dan  tussen mens en hond: de mens mag meestal het voorwerp apporteren zodat de kaketoe er weer mee kan gooien.

Trainen van kaketoes

Een perfecte manier om je kaketoe aandacht en afleiding te geven, en er zelf ook veel plezier in te hebben, is door je kaketoe te trainen om een kunstje te doen. Dat kan van alles zijn, van woordjes zeggen tot pootje geven tot rolschaatsen. Je kan hier meer lezen over het trainen van je kaketoe.

De tekst gaat door onder deze advertentie

Lees verder over dit onderwerp

Volgende pagina: Speeltjes maken
Vorige pagina: Alleen spelen