Speeltjes maken

Je kan de speeltjes voor je kaketoe kopen, maar je kan ze ook zelf maken! Wees creatief en kijk wat jouw vogel leuk vindt. Blijf wel letten op de veiligheid natuurlijk.
Hieronder vind je wat voorbeelden van speeltjes die je zelf kan maken. Gebruik altijd onbehandeld hout van loofbomen, geen schroeven of spijkers, touw van katoen of leren bandjes.

Klimdoek

Neem een oud t-shirt of oude handdoek en knip hier een reep af van ongeveer 15 cm breed. Maak meerdere knopen in het doek totdat je een ketting van knopen heb. Hang dit op in de kooi. Let op dat er nooit genoeg stof is dat er een lus kan ontstaan waar de vogel in verstrikt kan raken. Een kaketoe kan stikken als hij in een lus kan raken.

Houtje-touwtje

Een voorbeeld van een speeltje voor kaketoes

De variaties op dit thema zijn eindeloos! Neem een dik katoenen touw of reep leer, en rijg hier stukken hout aan. Die stukken hout kan je kant-en-klaar kopen met een gat erin, of kan je zelf maken uit onbehandeld hout van loofbomen. Met knopen kan je de stukjes hout van elkaar scheiden.

De tekst gaat door onder deze advertentie

De kaketoe zal waarschijnlijk vooral zijn tijd besteden aan het slopen van het speeltje. Waarschijnlijk zal hij dus niet weken genieten van je creatie, maar hij zal er absoluut plezier van hebben.

Gewoon een bos verse takken

Het lijkt geen speeltje, maar een bos takken met de blaadjes er nog aan is echt een leuk speeltje voor een kaketoe. Met plezier zal hij alle blaadjes eraf scheuren en de takjes knakken en doorbijten. Gebruik takken van wilgen, fruitbomen en berken.

Gewoon oud papier

Oud papier zonder schadelijke inkt is al een speeltje op zich voor kaketoes. Hang het op in de kooi, bijvoorbeeld tussen de spijlen van de kooi door, zodat het niet vies wordt. Jouw kaketoe zal heel wat tijd besteden aan het uit elkaar scheuren van het papier. Het begrip speeltje maken nemen we zo lekker ruim!


Lees verder over dit onderwerp

Volgende pagina: Kunstjes
Vorige pagina: Samen spelen