Douchen van een kaketoe

Een kaketoe houdt van douchen.Douche is ook essentieel om de veren mooi te houden en het stof te verwijderen. In de natuur is het vaak een stuk vochtiger dan bij mensen in huis. Ook regent het vaak in tropische bossen, de kaketoe soorten die daar leven zijn vaak met de vleugels wijd in een regenbui te zien.

Het douchen van een kaketoe

Een kaketoe kan gedoucht worden met lauwwarm water zonder verdere toevoegingen. Zorg dat de straal van de douche niet te hard staat, de veertjes moeten die opzij gespoeld worden. De kaketoe kan op een standaard of op de arm onder de douche gehouden worden. De eerste keer vindt hij dit misschien eng, maar als snel zal hij leren dat het heel fijn is. Als de kaketoe het fijn vindt zal hij zijn vleugels wijd doen en er goed voor gaan zitten. Een douchebeurt duurt ongeveer 5 tot 15 minuten. De vogel hoeft niet helemaal doorweekt te zijn.

Met de plantenspuit sproeien

Je kan de kaketoe ook nat sproeien met een plantenspuit. Zet de spuit daarvoor op de nevelstand en richt eerst naast en dan op je kaketoe. De meeste vogels vinden dit fijn en de veren worden verzorgt en ontdaan van stof. Het is alleen geen vervanging voor een echte douche, omdat alleen de bovenste veertjes nat worden van een plantenspuit.

De tekst gaat door onder deze advertentie

Het drogen van de veren

De veren van een kaketoe zijn waterafstotend, maar toch wordt de kaketoe vrij nat van het douchen. Het kan wel 2 uur duren voordat hij weer helemaal droog is. Zorg er daarom voor dat het niet te koud is voor hem.
Sommige mensen föhnen hun kaketoe als ze gedoucht hebben. Als de föhn niet te heet staat is dit prima, sommige vogels vinden het heerlijk.


Lees verder over dit onderwerp

Volgende pagina: Nagels knippen
Vorige pagina: Kortwieken