Koken voor Kromsnavels

Het kan moeilijk zijn om jouw kaketoe de dingen te laten eten die gezond voor hem zijn. Helemaal als jouw vogel bij een ander is opgevoed of als hij altijd al een moeilijke eter was. Toevallig kwam ik een interessant boekje tegen met recepten om koekjes te bakken met daarin alle belangrijke voedingsstoffen voor jouw kaketoe. Door de koekjes zelf te bakken, weet je dat jouw kaketoe altijd verse voeding krijgt en kan je het recept precies aanpassen op zijn individuele wensen.

Carla Bierman-Lambeck heeft het boekje Koken voor Kromsnavels zelf geschreven en heeft de volgende uitleg voor kaketoe-info.nl geschreven:


Ik heb het boekje ‘Koken voor Kromsnavels’ geschreven wegens mijn moeilijk etende Jardine papegaai. Deze weigerde alle groentes te eten die ik haar aanbood, met uitzondering van maïs. Groene groentes at ze totaal niet!

De tekst gaat door onder deze advertentie
De cover van het boekje Koken voor Kromsnavels

Toen ben ik groene groentes zoals boerenkool en broccoli gaan verwerken in koekjes voor papegaaien. Deze koekjes bak ik zelf volgens zeer goed uitgetest recept. In het begin vond ze het koekje wel vreemd, ze reageerde wat terughoudend op het koekje wat ik haar aanbood. Dit is vrij normaal bij papegaaien, daarom gaf ik het dan ook eerst in haar dagelijkse voerbak zodat ze eraan kon wennen. Een paar dagen later pakte ze het koekje uit mijn hand aan, zo dol is ze erop! Nu krijgt zij iets wat ze lekker vindt en weet ik dat ze op deze manier toch de nodige voedingsstoffen binnen krijgt. En het is een welkome variatie in het dagelijkse menu en voorziet ook in de nodige knaagbehoefte.

Voor mijn Grijze Roodstaart is het helemaal een traktatie. Hij is niet kieskeurig maar pakt het koekje meteen aan. Vaak geef ik dit als beloning of om even lekker te knagen, het zorgt voor de nodige afleiding.

De recepten in het boekje Koken voor Kromsnavels zijn zo samengesteld dat uzelf ook kunt variëren met de ingrediënten, afhankelijk wat uw vogel lekker vindt. Ook zijn de hoeveelheden aangepast op één à twee huiskamervogels, per recept levert het U ongeveer 30 koekjes/broodjes op die allen in de diepvriezer bewaard kunnen worden.

Zomaar een bladzijde uit Koken voor Kromsnavels

Niet alleen bevat het boekje veel recepten voor het maken van gezonde koekjes voor papegaaien. Het boekje geeft ook veel informatie over de voedingsbehoeften van alle soorten papegaaien. Alle belangrijke vitamines en mineralen worden beschreven en wat de symptomen zijn als uw vogel teveel of te weinig van de vitamines en mineralen binnenkrijgt. De recepten staan duidelijk omschreven met gezonde ingrediënten die over het algemeen gemakkelijk verkrijgbaar zijn. Verder bevat het boekje een lijst met waardevolle wetenswaardigheden zoals bijvoorbeeld het werken met Arabische gom.

Voor meer informatie over het boekje kunt u contact opnemen met Carla Bierman-Lambeck door te mailen naar carla.b.l@upcmail.nl

Het boekje kost €14,95 en is alleen te bestellen via Carla Bierman-Lambeck, niet via kaketoe-info.nl


Lees verder over dit onderwerp

Volgende pagina:
Vorige pagina: Extraatjes voeren